top of page

Karel experimentoval

Včera jste u nás ve Staré aréně mohli být svědky vizuálně zvukové konspirace, kterou jsme uvedli pod hlavičkou biografu Karel jako první část cyklu KAREL EXPERIMENTUJE.

V rámci tohoto cyklu chceme promítat nonfikční vizuálně zajímavé němé filmy, které nepracují s příběhem, ale s obrazem, tempem, překrýváním obrazů a opakováním scén. To vše za živého hudebního doprovodu pod záštitou Lukáše Kleberce.

Pro náš první večer jsme vybrali filmy italského experimentátora a fotografa Paola Gioliho, které byly takovou poctou starým němým filmům. Uvedli jsme tři jeho filmové experimenty: Piccolo film decomposto/ 1986/, Quando l'occhio trema/ 1989/ a Stenopeico/ 1973/

Kapela hrála v sestavě:

Martin Režný - elektronika, pc / Lukáš Kleberc -preparovaný klavír, looper, efekty /Jiři Macháček- housle, efekty/ Štěpán Hruška - trumpeta, efekty / Jana Sedláková - shakuhachi, psalterium, sundrum

Já jsem poprvé viděla, jak se dá rozezvučit preparovaný klavír a na zkoušce jsem Janě Sedlákové vehementně brala všechny její hudební nástroje z rukou a zkoušela na ně hrát. Alternativnější hudební doprovod skvěle podkresloval obrazové sekvence jednotlivých filmů.

A tohle všechno za dobrovolné vstupné?

Další projekce by měla proběhnout v květnu v nějakém dalším úterním termínu.

Chcete experimentovat?

My ano.


  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page