top of page

Blíží se premiéra grotesky o lásce


Nenechte si ujít poslední premiéru sezóny!

LETĚT - Groteska o lásce bude poprvé k vidění 4. června v 19:30. Na co se můžete těšit? Prozradí autor hry a režisér Pavel Gejguš. Přečtěte si rozhovor!

- Kam se poletí?

Ta hra se jmenuje Letět, ale má podtitul "Groteska o lásce". Odehrává se na jedné narozeninové oslavě, která se zrovna nepovedla. To "letět" má více významů. Jeden z nich je, že se tam promítají sny o létání. Potom je to o vztazích. Ta touha uletět, je snaha dostat se ze vztahových problémů.

- Co uvidíme kromě herců na jevišti?

Důležitou roli sehraje kukuřice a podstatnou rekvizitou je kufr, který s sebou nosí hlavní postava a je plný překvapení.

- Hlavní postava hodně cestuje?

Hlavní postava se vrací po šesti letech do rodného zapadákova. To, že chodí s kufrem, symbolizuje, že je stále na odchodu a nemůže najít klid a místo, kde se zastaví.

- Hra o hledání?

O hledání partnera, lásky, vnitřního klidu, smíření se s minulostí.

- Dopadne to dobře?

Ta hra má ještě jednu důležitou rekvizitu, a to je revolver. Jak říkají Rusové, když se v první půlce hry objeví revolver, tak je jisté, že se z něj na konci hry musí vystřelit. Pracujeme s principem ruské rulety. Děj stavíme na napětí, kdy čekáme, co se stane a komu.

- Bude to hlavně napínavé, nebo zábavné?

Mělo by to být oboje. Je to groteska, takže tam bude spousta úsměvných momentů. Není to ale jen lehká komedie o ničem, má to propady do hlubších vrstev postav a vztahů.

- Jak hra vznikala?

Napsal jsem ji s pomocí dramaturga Antonína Dvořáka. Nejdůležitějším inspiračním zdrojem jsou hry Antona Pavloviče Čechova. Jeho nejdůležitější hry jsou komedie, ale řeší se tam i tragické zápletky a momenty.

- Kdo v ní hraje?

Hlavní roli Johnnyho ztvárňuje Ivan Dejmal z Národního divadla Moravskoslezského. Petr Sedláček ze souboru Staré arény hraje jeho otravného bratrance jménem Mike. Je to takový šílenec, moje velmi oblíbená postava. V roli slepé dívky Polly uvidíme Janu Mudrákovou. Dívku Lilly ztvárnila Anna Polcrová a Grace, její nevlastní matku, Miroslava Georgievová.

-SM-


  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page