top of page

Ve Staré jsme típli poslední cigáro

Na konci května jsme se stylově rozloučili s kouřením v naší kavárně. Akce Poslední cigáro ve Staré vzbudila velký ohlas a napsali o ní i na serveru Podnikatel.cz:

Schvalování protikuřáckého zákona provázely emočně vypjaté momenty, jeho praktický dopad ale nastal poměrně v klidu. Řada podniků pořádala rozlučky. (…)


Žádné obavy nemá Kateřina Dvořáčková, která provozuje Starou arénu v Ostravě. „Žila jsem dlouho v severoirském Belfastu. Irsko bylo vůbec první zemí, kde zákaz kouření v restauracích začal platit. Znám tamní situaci a jsem přesvědčená, že Češi si zvyknou stejně jako Irové nebo obyvatelé jiných zemí.

V zahraničí nemá nikdo s kouřením před bary a restauracemi žádný problém. Mnoho lidí si dokonce pochvaluje, že se tam dají navázat nové vztahy“, vysvětluje majitelka Staré arény.


Tento podnik býval kuřácký jen od 20:00 dál. 30. května, kdy se konala akce Poslední cigáro ve Staré, se ale kouřilo celý den. Na půlnoc si tam počkalo 20 lidí.

„Já sama jsem o půlnoci típla nejen kvůli začátku platnosti zákazu, ale chci s kouřením skoncovat úplně. Beru to jako inspiraci a psychickou podporu“, říká Kateřina Dvořáčková. Nový zákon vnímá i jako impuls pro změnu konceptu svého podniku, který projde rekonstrukcí a celkovým faceliftem.


Majitelka věří, že jí investice pomůže přivést nové lidi. Zmínila ale problém, který může po přesunu kuřáků na ulice nastat. Všimla si, že v kanálu před jejím podnikem se navzdory instalovanému popelníku začínají hromadit nedopalky.

Celý článek si můžete přečíst tady.


  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page