top of page

Ewa Zembok: Měsíční krajina je nádherná


Letní inscenace se ve Staré aréně ujala režisérka Ewa Zembok. (Foto: archiv autorky)

3... 2... 1... START! Ve Staré aréně vrcholí přípravy na VÝLET NA MĚSÍC. Tak se jmenuje letošní letní inscenace pod širým nebem, která diváky zavede do atraktivního prostředí kulturní památky Dolní oblasti Vítkovice.


Hra vznikla na motivy knih Svatopluka Čecha o výpravách pana Broučka do Měsíce. Starý text oživil Petr Sedláček ze Staré arény a režijně se ho ujala Ewa Zembok, mladá režisérka polského původu, která tvoří hlavně v Praze, kde vede alternativní divadlo X10. Specifické kulisy "ostravských Hradčan" umí ocenit:


"Když se řekne měsíční krajina, tak první, co si představíte, je, že tam nic není, ale to neznamená, že ta prázdnota nemůže být nádherná. Jenom ten písek, šutry a krátery. Připomíná mi to ostrov Lanzarote, kde jsou jen sopky a kolem oceán.

Planě a architektura Dolní oblasti a Hlubiny jsou inspirující svou mnohotvárnosti. Fantazii se meze nekladou, takže i na tom vyprázdněném Měsíci potkáme specifické obyvatele a navštívíme Měsíční město," říká režisérka Ewa Zembok v rozhovoru, který nedávno poskytla internetovému deníku Ostravan. Najdete ho zde.


Na neobvyklou cestu se v srpnu vypravíme celkem šestrkrát. Poprvé v pátek 11. srpna v 18:30.


  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page