top of page

V neděli bude mít premiéru dojemný příběh o VLČICI


Napínavý příběh, groteskní kabaret, doják i poetické vyprávění o tesknotě a bídě světa. Ve Staré aréně bude mít premiéru lovecká revue s názvem VLČICE / Mělký hrob.

Inscenace zavede diváky do Nového Mexika. Na jedné z tamních farem vyrůstá kluk jménem Billy, kterého fascinují divocí vlci.

“Kluk Billy má šťastnou rodinu, která se právě nastěhovala na ranč. Pastviny jsou úrodné, dobytku se daří dobře. Ostatně rodině taky. Jen matku občas trápí divné sny. Vídá smečku vlků tančících na zasněžených pláních,” popisuje autor Pavel Gejguš.

Americký sen totiž nevyrostl na zelené louce, ale na indiánských hrobech. A z nich vzlínají vize dávných předků. Všichni sice věří, že už lovci všechny vlky vyhubili. Vize předků ale nelžou a na pastvinách opravdu začne v zimě řádit vlčice. Je březí. Hnána zimou a hladem, zabíjí krávy. Všichni farmáři ji chtějí zlikvidovat.

“Jen pro chlapce Billyho se vlčice stane fascinací a symbolem svobody, krásy, nespoutané přírody. Touží vlčici polapit, ale ne, aby ji zabil. Chce ji zachránit a odvézt zpět do hor, odkud se zaběhla. Tak se vydává na dobrodružnou cestu. A do toho všeho se kolem ranče toulá divný indián, který kouká, co by se kde dalo ukrást,” říká Pavel Gejguš.

Do role Billyho obsadil režisér Jakuba Georgieva. V nové inscenaci se bude nejspíš cítit jako doma. Na jevišti se totiž setká s oběma rodiči - Billyho matku hraje Miroslava Georgievová a otce Vladislav Georgiev. V titulní roli Vlčice diváci uvidí Terezu Petrovou.

Jak lovecká revue o chlapci, vlku a zlém indiánovi dopadne, se diváci dozvědí na premiéře 20. května. Ti, kteří to nestihnout, mají už tradičně šanci další den, tedy v pondělí 21. května vždy od 19:30 hodin.

Vstupenky se dají koupit v kavárně Stará aréna i na internetu přes službu GoOut.


  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page