top of page

Epos o Gilgamešovi / NESMRTELNOST

Letní putovní inscenace

Epos o Gilgamešovi, nejstarší příběh zapsaný lidmi, fascinuje a oslovuje moderního člověka i více než 4000 let od svého vzniku. Nelehká cesta pyšného vládce mocného mezopotámského města Uruku za sebepoznáním a smířením se s nevyhnutelným osudem pokládá otázky, které budou aktuální tak dlouho, dokud bude existovat lidská civilizace. Naše ztvárnění šité na míru velkorysému prostoru galerie PLATO (bývalého hobbymarketu Bauhaus) vtáhne diváky všech generací do příběhu o osudovém přátelství, nesmyslném násilí a jeho důsledcích i o uvědomění si vlastní konečnosti. Moderní pojetí v atraktivním prostředí, energie hereckého souboru v čele s Vítem Hofmannem v roli Gilgameše a slova přicházející k nám přes propast mnoha tisíciletí slibují zážitek, na který se nezapomíná.

NEVIDĚLI JSTE LETNÍ INSCENACI? NEVADÍ! GILGAMEŠ SE STĚHUJE DO SÁLU! PREMIÉRA PROBĚHNE 7. ŘÍJNA. VÍCE ZDE.

Pyšný Gilgameš se setká s Enkiduem, kterého bohové stvořili jako divokého člověka na pomezí říše lidí a říše zvířat, a najde v něm nerozlučného druha a osudového přítele. Zažijí spolu dobrodružnou výpravu a utkají se s Chuvavou, strážcem cedrového lesa. Po náhlé a nečekané Enkiduově smrti se Gilgameš vyděsí vlastní pomíjivosti. Dostane strach, že i jeho silné a dokonalé tělo se promění v mrtvolu, pouhou hlínu a prach, a vzdá se moci i bohatství. Tím začíná jeho velká cesta k nalezení nesmrtelnosti.

Epos o Gilgamešovi / NESMRTELNOST uvidíte v režii Pavla Gejguše a výpravě Ivy Bartošové. Dramaturgem je Antonín Dvořák a autorem hudby Martin Režný. V roli Gilgameše se představí Vít Hofmann, Enkidua hraje Jan Lefner. Dále uvidíte Sáru Erlebachovou, Miroslavu Georgievovou, Beátu Hrnčiříkovou, Annu Polcrovou, Lenku Sedláčkovou, Valerii Skalickou, Báru Vidomskou, Robina Ferra, Jakuba Georgieva, Michala Sikoru a Ondřeje Vyhlídala.

VSTUPNÉ DOBROVOLNÉ. Sami na konci představení můžete ohodnotit, jak se vám líbilo a vhodit vstupné o výši podle svého rozhodnutí. CO S SEBOU? Představení bude opět putovní a budeme se přesouvat na různé lokace. Oproti minulým ryze venkovním inscenacím strávíme většinu času v galerii, ale vydáme se i ven. Na jednotlivých lokacích nebudou sedadla pro diváky, takže sledovat můžete ve stoje. Kdo by ze zdravotních, či jiných důvodů představení neustál, nebo ti z vás, kteří se chtějí dívat pohodlněji, si vezměte s sebou polštáře, deky, rohože, karimatky, či přenosné skládací židle dle svého uvážení. Nebo oděv, ve kterém vám nevadí sedět na zemi. Diváky, kteří se usadí vítáme. Aby sedící první řady umožnily lepší výhled stojícím divákům a tím zvýšili kapacitu představení. ŽÁDNÁ REZERVACE PŘEDEM NENÍ NUTNÁ. PROSTĚ PŘIJĎTE.


  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page